FILMTIPS: Across the Universe

Tänkte dela med mig av bloggens första filmtips, nämligen Across the Universe. En film som utspelar sig under Vietnamkriget, alltså sent 60-tal och 70-tal. Filmen består av otroligt många Beatleslåtar samt referenser till låtarna (karaktärers namn). Förutom att filmen är fantastisk så är soundtracket otroligt bra. Många covers som görs på Beatles låtar misslyckas ofta, men Accross the Universe-soundtracket lyckas sätta en egen prägel på låtarna. I filmen medverkar bland annat Evan Rachel Wood, Jim Sturgess och U2s Bono! Det är en perfekt film för de som är gillar Beatles musik och fascineras av 70-talskulturen. För de som inte har hört mindre kända låtar av bandet är filmen ett perfekt sätt att upptäcka dem på!

Tumblr_m13qfff3ps1qfy2kdo1_r2_500_large

Jude reser från Liverpool till USA och finner sin pappa, som han aldrig träffat. Han åker till New York tillsammans med sin nye vän Max. Jude förälskar sig i Max syster Lucy och de bor ihop i ett konstnärs- och musikerkollektiv. Max blir inkallad i Vietnamkriget och Jude utvisas sedan han gripits vid en antikrigsdemostration. De tre saknar varandra och lever åtskilda, med återförenas när Jude återvänder för att träffa Lucy.

Tumblr_letr5jcs831qzmg2go1_500_large

Tumblr_lih5u9z9uf1qf1myjo1_500_large

Across_the_universe_wideweb__470x311,0_large

Tumblr_lpw06npgsu1qd5mnho1_500_large

Här kan ni lyssna på filmens fantastiska soundtrack.
Några av mina favoriter är I’ve Just Seen a Face – Jim Sturgess (den scenen är underbar), All My Loving – Jim Sturgess, Lucy in the Sky With Diamons – Bono och All You Need Is Love – Dana Fuchs & Jim Sturgess

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>