Nittonde december: Årets popgenombrott

Det var en slump att de här fem killarna blev en grupp. Som soloartister i sjunde upplagan av brittiska X-Factor dög de inte, men Simon Cowell såg ändå potential hos dem. Därför beslutade han sig för att sätta ihop Liam, Harry, Zayn, Niall och Louis till en grupp. En grupp som två år senare skulle vara ett av världens största pojkband. En grupp som två år senare fick tonårstjejer att skrika sig hesa på deras konserter. En grupp som faktiskt lyckats.

Jag pratar självklart om One Direction. 2012 var definitivt deras år. Deras debutsingel What Makes You Beautiful släpptes hösten 2011 och redan då slog de igenom med buller och bång i hemlandet. Men det var först för cirka ett år sedan som någonting hände här i Sverige. Plötsligt visste alla vilka killarna var och deras debutalbum sålde som smör. De släppte hit efter hit och i maj besökte de Stockholm för att spela in uppföljaren till Up All Night, ett album som kom att kallas Take Me Home. Och nu är de på topp i hela världen. Varenda trettonåring vet vilka Liam, Harry, Zayn, Niall och Louis är. One Direction är definitivt det största som har hänt popen under det gångna året och jag tror att det här bara är början på någonting stort.

Visste ni förresten att både Ed Sheeran och Tom Fletcher (från McFly) har skrivit låtar till 1D?

Little Things är i nuläget bandets mest spelade låt på Spotify!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Nittonde december: Årets popgenombrott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>