Gästblogg: Mitt bästa musikminne

Nu är det äntligen dags för det första inlägget från en av mina gästbloggare. Temat denna gång är Mitt bästa musikminne, ett minne som är perfekt att låta er ta del av på en dag som denna. För kärleken till musiken kan vara minst lika viktig! Först ut är Arijana som ska berätta om ett kärt minne från barndomen. Ni kan hitta hennes blogg här! Eller här!

Hej! Mitt namn är Arijana, en tjej på nästan 20 år som för det mesta umgås med mina sociologitravar. Så ser studentlivet ut!
Min uppgift är att dela med mig av mitt bästa musikminne och det fick inte handla om någon konsertupplevelse. Kravet gjorde allt betydligt mycket svårare men efter att ha tänkt till har jag nu tänkt berätta om mitt bästa musikminne.
Ärligt talat handlar det inte om inköp av nya fantastiska skivor eller dylikt, utan snarare visar det sig på filmfronten. Kan till att börja med berätta att min musiksmak är väldigt bred, men för det mesta är mina favoritgenrer rock, indie och jazz. Hur som helst kan jag också tala om att jag är en nörd när det kommer till barnfilmer, framför allt Disney-filmer. Emellertid handlar inte mitt minne om en Disney-film…

För många jular sedan, då jag fortfarande inte hade börjat i skolan, skulle vi i familjen titta på filmen Prinsen av Egypten, en tecknad film som skildrar bibelfiguren Moses liv. Jag antar att de flesta har sett denna film, men de som inte har det gör det! Det mest fantastiska är temalåten till filmen. Den låten tar jag för givet att alla känner till, nämligen When You Believe av Mariah Carey och Whitney Houston. Hur fantastisk är inte den låten? Texten, melodin, de båda sångerskornas fantastiska röster, kören i bakgrunden… Det är ljuv musik kan jag tala om. I filmen är det Moses käresta och hans syster som sjunger en duett tillsammans. Själva scenen i filmen är helt fenomenal. Under tiden som filmen fortfarande var aktuell var TV:n i vardagsrumment av en händelse på och visade en form av gala (minns inte så tydligt) och plötsligt kom Mariah och Whitney för att framföra den här låten. En enastående uppträdande och jag minns hur jag satt med ögonen fastklistrade i TV:n eftersom jag verkligen beundrade dessa kvinnor och hur mycket låten påverkade mig (trots att jag inte riktigt förstod budskapet då).

Där har ni, ett av mina bästa musikminnen. Tack vare detta uppträdande har jag haft min lilla dröm om att också sjunga och stå på scen, men i verkligheten är inte den framtiden menad för mig. Jag tror jag nöjer mig med att uppträda framför spegeln och sjunga i duschen.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Gästblogg: Mitt bästa musikminne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>