Silver Linings Playbook

I helgen såg jag en grym film som heter Du gör mig galen/Silver Linings Playbook med Bradley Cooper och Oscarsvinnaren Jennifer Lawrence (det var faktiskt denna roll hon vann det åtråvärda priset för). Filmen handlar om Pat (Cooper), en före detta High School-lärare, som spenderat de senaste åren på ett mentalsjukhus efter att han misshandlat sin frus älskare. När han släpps ut från sjukhuset gör han allt han kan för att få tillbaka Nikki (frun). Genom gemensamma vänner träffar han Tiffany (Lawrence) som även hon är inställd på någonting. De beslutar sig för att hjälpa varandra och inser längs vägen att allt inte alltid blir som man har tänkt sig!

Tumblr_mj3psqduod1ri5di7o1_500_large

Jag kan verkligen rekommendera den här filmen. Den tilltalar de flesta målgrupperna och bjuder både på skratt och tårar. Samtidigt som det är en komedi, har filmen en seriösare sida som berör psykisk ohälsa och familjeproblem och den lyckas förmedla det på ett sätt som kan tyckas vara kontroversiellt. Många av de scener som präglas av Pats mentala tillstånd har en ganska komisk twist vilket, på något konstigt sätt, gör att man faktiskt förstår hur otroligt påfrestande det är. Jag tyckte också att Jennifer Lawrence gjorde en grym insats i denna film. Tidigare var jag skeptisk till att hon tilldelades en Oscar men efter att ha sett denna film förstår jag definitivt varför hon vann! Ett extra plus i kanten för filmens grymma soundtrack!

Visste ni att filmen är baserad på en bok med samma titel, skriven av Matthew Quick? Jag har beställt hem den från CDON och väntar med spänning på att få ta reda på vilken version som är bäst!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>