Quarter Life Crisis och lite om Britney Spears

20 år utgör nästan en fjärdedel av den nuvarande medellivslängden i Sverige. I runda slängar har jag, i dagens mått mätt förstås, levt 25% av mitt liv. Det som fick mig att tänka i dessa banor under gårdagen, var när jag insåg att de Britney Spears-låtar som ansågs vara moderna Brittan-låtar när jag var ung (alltså 10 bast) fyller 10 år i år. Det är alltså 10 år sedan Queen B (nej Beyoncé, jag pratar inte om dig) släppte albumet In The Zone. Det är ett album som uppmärksammades otroligt mycket i och med att Britneys nya sound var mer vuxet (något man förvisso märkte av på skivan Britney(2001)). Och i år är det 10 år sedan mitt 10-åriga jag för första gången hörde låtarna Everytime och Toxic, som idag räknas som klassiska Britney-låtar.

Att jag blir så sentimental av att tänka på just Britney (Christina Aguilera funkar också) är att hon sedan jag var 6 år gammal har varit en enorm förebild för mig. I 14 år har jag stått på hennes sida. Jag har mimat till Lucky, Born to Make You Happy och …Baby One More Time på Roliga timmen i lågstadiet, jag har vuxit upp med att köpa hennes skivor så fort jag haft lite extra pengar över, jag har under hela mellan- och högstadiet behövt försvara min kärlek till Britney. Jag grät floder när jag läste om hennes psykiska sammanbrott och hennes beslut om att raka av sig håret, skämdes när jag såg hennes framträdande till låten Gimmie More på år 2007:s upplaga av VMA.. När hon i och med skivsläppet av Circus (2008) visade att hon var tillbaka och dessutom var starkare än hon varit på länge var jag sjukt stolt. Och ni kan nog inte ens föreställa er hur lycklig jag blev när jag, åtta år gammal, fick veta att jag och Britney delar födelsedag. Sedan dess har jag alltid tänkt lite extra på henne på våran dag.

Tumblr_mj5dwaebhe1s1r48ko1_500_large

Så för att hedra denna fantastiska kvinna och legend tänker jag dela med mig av några av mina favoritlåtar och videos med allas våran Britney Spears.

…Baby One More Time/Oops…I Did It Again


Britney/In The Zone


Blackout/Circus


 Femme Fatale/Övriga singlar


 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>