Saker som gör mig lycklig

Jag har ju tidigare skrivit ett inlägg eller två där jag lovat att jag ska försöka bli något mer personlig i den här bloggen, utan att förlora musiknischen. Så idag tänkte jag dela med mig av småsaker som gjort mig något lyckligare under veckan.

1. Jag fick ta fram min moped igår. Bilkörning i all ära, men det finns få saker (som har med fordon att göra) som slår känslan av köpa moppe för första gången efter en vinters uppehåll. I år var jag dock lite orolig för att jag inte skulle våga köra i och med att jag trillade av en moped när jag var i Spanien i höstas (En olycka som resulterade i att jag förlorade förmågan att gå normalt samt uppskrapade knän. Nu pryds mina knän av två fula är som är allt annat än osynliga.) men när jag gav mig ut på en provtur i går kändes det okej. Nu kör jag trots allt min moppe som jag haft ett par år, och inte en skräp-moppe made in China.

2. Plusgrader. Okej, det här är nog en av de saker som gör mig mest glad just nu. Att det är varmt. Jag kan äntligen ta på mig min skinnjacka, som inhandlades i december,, utan att frysa. Förstår ni hur länge jag har väntat på det här ögonblicket?

3. Halfway there. Som några av er kanske vet är jag och min pojkvän på distans denna vår. Han har redan flyttat ner till Skåne och väntar i nuläget på att jag ska flytta ner till honom. Och häromdagen, när jag kände mig lite ensam, räknade jag ut att vi under denna vecka har klarat av halva tiden på distans. Fatta, vi är halvvägs där!!! Det har ändå gått rätt så fort sedan vi sa hejdå den där lördagsmorgonen i slutet av januari, men självklart har det funnits stunder som varit väldigt ensamma. Snart, snart, snart…

4. My TVR. My-vadå-för-någonting tänker kanske ni när ni läser förra meningen. My TVR är namnet på McFlys senaste demo som de släppte i veckan och oj, oj, oj vad den är bra! 2010 när killarna försökte prova på ett sound som inte riktigt var McFly blev det ett jävla liv bland fans världen över. Det var många diskussioner på Youtube om hur bandet försökte anpassa sig efter ”musik som är inne” istället för att köra på ett sound som fansen känner igen. Och ja, självklart var det tråkigt att de släppte en skiva som hade kunnat bli så mycket bättre med lite mer gitarr och lite mindre Taio Cruz, men å andra sidan verkar de faktiskt ha lärt sig av sina misstag. I höstas släppte de sin första singel på c:a två år och många fans blev otroligt lyckliga när de hörde Love Is Easy för första gången eftersom att det faktiskt verkade som att ”McFly as we know them” (tänk modernare Beatles-sound med lite med gitarr) är tillbaka. Och när jag hörde My TVR nu i veckan var jag nästintill euforisk, för låten var inte bara grym utan för att jag i princip fick bekräftat att McFly är tillbaka. Grät även lite glädjefortistårar.

5. Min cykel. Okej, det här är kanske den fånigaste punken på min lilla lista. Det är därför jag också låter den avsluta min rankning av saker som gör mig glad, i hopp om att ingen riktigt orkar läsa så här mycket. Well, som de fetmarkerade orden någon rad upp lyder. Jag är glad över min cykel. Har faktiskt inte använt den så mycket under de senaste åren men häromdagen fick jag cykelfnatt och rotade fram den ur cykelförrådet. Den har rostat lite och bromsarna tog inte ordentligt först (men tack vare en cykelkille på en cykelaffär funkar de nu, no need to worry), men det gör ingenting för i veckan fick jag äntligen svischa fram på öns alla cykelbanor och det är sådana stunder som gör att man uppskattar sin vardag lite mer än vanligt.

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>