Konsert: Lana Del Rey

Sisådär ett dygn efter gårdagens konsert är jag fortfarande helt mållös. Gårdagens spelning var mer än en artist som framförde sina låtar, och jag tror att alla som sett Lana Del Rey live är beredda att hålla med mig. Klockan 20:00 igår gick det skotska förbandet Kassidy in på scenen. De var ett riktigt bra band, tänk er Mumford & Sons-sound med lite mer gitarr, och deras scennärvaro var grym. De höll på i cirka 45 minuter och med tanke på att de är ett okänt band för oss i Sverige lyckades de verkligen med att fånga publikens intresse. Tänkte skriva mer om detta band lite senare i veckan, så stay tuned.
IMG_6366

Efter att Kassidy lämnat scenen märkte man att publiken började bli lite otålig. Från olika delar av rummet hörde man hur folk ropade på Lana. Och c:a en halvtimme senare fälldes det stora skynket ner. Och bakom detta tygstycke doldes en fantastisk scenrekvesita. Tänk er ett ödsligt slott. Statyer och guldramar, stora kandelabrar. Och någon minut efter att scenrekvesitan avslöjats kom hon äntligen, äntligen fram och inledde konserten med orden ”My pussy tastes like Pepsi cola” och bara några sekunder efter hör vi introt till låten Cola.

IMG_6381

De följande 80 minuterna var fantastiska. Att höra 3700 personer sjunga med till låtar som Born To Die, Blue Jeans och Video Games är stort. Att höra Lana säga att Stockholms-publiken är den bästa publiken hon mött på sin turné var ännu större. Något annat som imponerade otroligt mycket på mig var att hon sjöng så grymt bra live. Ni som lyssnat på Lanas musik vet ju att hon har en väldigt speciell röst, och jag är fortfarande helt tagen av att hon faktiskt låter så ”på riktigt”.

IMG_6437

Bäst: Million Dollar Man, Ride, Blue Velvet…ja, varenda låt egentligen, att hon sjöng freaking amazing live och stämningen i lokalen.
Sämst: This Is What Makes Us Girls lyste med sin frånvaro…

Som kompensation för de dåliga iPhone-bilderna ovan bjuder jag er på en film från när hon sjöng Blue Jeans. Blev lite skakigt av och till, men men!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>