Gästblogg: Min bästa konsertupplevelse

Nu är det dags för Arijana att gästblogga igen. Denna vecka är temat ”Min bästa konsertupplevelse”. Ni kan i vanlig ordning spana in hennes blogg genom att klicka här.

image_1360795138411541

Hej på er! Jag heter Arijana och har tidigare gästbloggat på Kristinas musikblogg. I och med att K har sett miss Del Rey i veckan ska jag skriva om en konsert som jag har varit på. Grejen är att jag inte riktigt har varit på en konsert där man köper en biljett som är till för att se en specifik artist. För ett par år sedan blev jag erbjuden att följa med och se Iron Maiden, men kunde inte eftersom jag jobbade. Riktigt surt eftersom jag älskar de gamla rockarna. Annars har jag besökt endagsfestivalen Popadelica i Huskvarna två år i rad samt sett General Knas uppträda på Sports i Växjö. Utöver dessa har man så klart sett det ena och andra min lilla stad, som besöks med jämna mellanrum av olika kändisar framför allt under sommaren.

Hur som helst, vad jag har varit på är endagsfestivaler och utekvällar med artister som uppträder. Den bästa upplevelsen ska jag berätta om nu. För nästan tre år sedan skulle jag åka till Göteborg för att gå på Rix FM festival med min familj. Den dagen var väldig varm, himlen var grå och luften var kvalmig, så där så man anade att oväder var på väg. Som jag anade började ovädret med regn och starka vindar. Folk gömde sig undan regnet under tak och paraplyn, i restauranger och i butiker. I och med att folk trycktes mot väggarna för att slippa regnet var vägen fri. Rätt som det är ser jag en av mina favoritartister spatsera förbi – Erik Hassle. Jag börjar på riktigt tappa andan och ger ifrån mig ett ljud mellan ett skrik och en kvävning. Mina föräldrar härmar mig än idag… Det tog ett tag innan jag inser att jag måste ha en autograf och för kung och fosterland sprang jag i Avenyn så fort att benen värkte, men det struntade jag i för jag var tvungen att ta min chans! Lyckligtvis packade jag med mig hans första album och en bläckpenna (som sög!) i min lilla väska.

Och där stod han vid övergångsstället. Agerade blyg tonåring, log från öra till öra och hälsade och bad om en autograf. Han var log tillbaka, var trevlig, skrev sin signatur på albumomslaget och sa ”Ha det bra!”, vinkade åt mig och gick sin väg.

Nu kanske många är förvirrade… Var är konserten? Det är så här att där jag träffade Erik Hassle var i närheten av scenen. Jag och min lillebror pressade oss fram bland alla fjortisar och jag försökte verkligen trycka fram mig och hoppa upp för att synas när det var hans tur att uppträda. Jag kan nästan svära vid att han såg mig från scenen och vinkade till mig. Hur skulle man kunna missa en kort rödtott hoppa upp så högt med armarna viftande över huvudet? Uppträdandet i sig var alldeles magiskt och det var synd att han bara sjöng tre låtar, för jag ville bara lyssna på hans stämma. Sedan den dagen har jag lovat mig själv att se hans konsert så jag kan njuta av bara hans musik.

Här är två bilder från en sensommardag i en av Sveriges underbaraste städer! Om någon annan var där i augusti 2010 tycker jag att man ska höra av sig till mig och vara nostalgisk över denna fantastiska och underbara dag!

arrie 1

arrie 2

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>