Inför ESC: Vem tror ni vinner?


Med mindre än 12 timmar kvar till vi vet vem som kammar hem titeln som Eurovisiondrottning/kung 2013 tänkte jag fråga er vilket land ni tror tar hem vinsten i kväll? Själv tror, och hoppas, jag på Danmarks Emmelie de Forest och hennes fantastiska låt Only Teardrops. Mycket talar dessutom för att det blir just våra Pølse-ätande grannar i syd som tar över titeln från Sverige, då Emmelie har lägst odds bland de tävlande i år (något som Loreen också hade förra året). Samtidigt kan vi inte ta ut segern i förskott, jag tror att Norge och Margaret Berger kan bli farliga och även vår representant Robin Stjernberg! Sedan ska vi inte glömma bort att Storbritannien skickar legenden Bonnie Tyler som representant för ett av världens grymmaste musikländer. Dock är ingen av årets låtar ens i närheten av samma klass som Loreens Euhporia när det kommer till typ…allt (låten, rösten, framträdandet). Men visst vore det ironiskt om Danmark ännu en gång tar hem segern på svensk mark?

Det kommer definitivt att bli en grym kväll. Jag menar, hur kan det inte bli det när Avicii och Björn & Benny från ABBA är inblandade i öppningsnumret? Att Petra Mede dessutom är den bästa hosten som jag sett i tävlingen på flera år är dessutom ett plus i kanten!

För att tagga till inför finalen, som börjar klockan 21:00 på SVT1, bjuder jag er på Emmelis låt!


blogstats trackingpixel

En reaktion på “Inför ESC: Vem tror ni vinner?

  1. Tror på Danmark men hoppas lite på Irland och ser mest fram emot att se Nicky Byrne leverera Irlands röster…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>