Skivsläpp: Wax Wings – Joshua Radin

När den amerikanske musikern Joshua Radin förra sommaren släppte albumet Underwater blev jag, som längtat väldigt länge, en aning besviken. Det var inte så att låtarna var dåliga, långt ifrån. Det jag saknade var bara den där mysfaktorn som vanligtvis brukar prägla hans album. Så när han tidigare i år tillkännagav att han skulle släppa ett nytt album, på egen hand (d.v.s. utan skivbolag) för att få släppa det fortare, blev jag riktigt glad. I samma veva släppte han första singeln från det kommande albumet, When We’re Together – en låt som utan tvekan motsvarade de förväntningar jag alltid har haft på honom.

Den sjunde maj släpptes albumet Wax Wings officiellt, men det har inte dykt upp på Spotify förrän nu – därav den sena recensionen. Och efter att ha lyssnat igenom albumet ett flertal gånger är jag allt annat än besviken. Skivan innehåller precis det som man vill höra från Joshua – underbara, träffsäkra texter, vackra melodier och en röst som precis som vanligt ger mig gåshud. Att albumet dessutom är en perfekt blandning av riktigt lugna låtar och låtar med lite mer fart i är bara ett plus i kanten.

Bäst: Låtarna In Her Eyes, Beautiful Day och With Me.
Sämst: Wax Wings är en mycket bra skiva, men den innehåller tyvärr inga potentiella hits i klass med I’d Rather Be With You
Övrigt: Joshua spelar i Sverige för andra gången på ett år den 31a maj.Biljetterna är tyvärr slutsålda och jag ska inte gå den här gången.

4

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>